Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

torsdag 8 mars 2012

Internationella kvinnodagen!

Grattis kvinnor! Klart att ni också ska ha en dag tillägnad bara er! Vi andra har ju internationella mansdagar 364 till 365 dagar om året, så det är ju kul att ni också får en liten dag!

Vad många verkar glömma bort är att det här är inte någon sorts mors dag. Det här är en dag då strukturella orättvisor ska aktualiseras och debatteras. Dagens slutmål eller vision, som jag ser det, är att på sikt göra sig själv onödig. Idag är den i allra högsta grad nödvändig. Mödradödligheten är fortfarande helt vansinnigt hög på sina ställen. Det här är ju inte särskilt trevligt, men viktigt att belysa. Internationella kvinnodagen handlar alltså INTE om att hylla kvinnor för att de är så härliga, varma och mysiga. Syftet är att belysa orättvisor.

Mitt bidrag till debatten är en liten gullig teckning som föreställer en gravid kvinna. dessvärre kanske hon bor i Bangladesh. Där är risken ungefär 20% att dö vid graviditet i de värsta områdena. Då kan det mycket väl bli så här istället. Myyyysigt va?

Grattis kvinnor! hoppas ni får en toppendag!

Med det här vill jag ha sagt att det är kanske dags för alla kränkta män att sluta tjata om PK-media och att feministidioterna vill kastrera alla män. det kan ju faktiskt också kanske, kanske handla om att en del människor bara vill att det ska vara rättvist.

1 kommentar: