Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

fredag 24 februari 2012

Tubtroll

Tubtrollet lever och frodas tillsammans med råttor och annat i Stockholms tunnelbanenät. Tubtrollet livnär sig på att stjäla från sovande tunnelbaneresenärer, kopparstöld och sopsnokning. Tubtrollet är cirka tjugo centimeter långt, honorna kan bli större.

Jag har tagit del av viss hemligstämplad dokumentation och det jag läst är mycket intressant: Dess ringa storlek till trots orsakar tubtrollen enligt MTRs och SL:s inofficiella och högst hemliga störningsdokumentation mellan 20 och 30 procent av alla så kallade signalfel. Vissa bedömare hävdar att det rör sig om ännu högre siffror. Tubtrollen har alltid funnits i tunnelbanenätet, ända sedan 50-talet, men det var först under 90-talet och 00-talet som de började dyka upp i större skaror. Enligt Anticimex handlar det om att tunnelbanan blir mer och mer eftersatt i underhållet, vilket gör att tubtroll och annat illvilligt småfolk trivs i de söndervittrande tunnelsystemen.

Som kuriosa kan nämnas att de kulvertystem som sammanbinder tunnelbanenätet med gångarna till och från riksdagen har uppvisat tecken på att tubtrollen inom kort kommer att ta sig in i riksdagstunnlarna.


2 kommentarer: