Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

tisdag 7 februari 2012

Luftpuppan

Inspirerad av helgens besök på Färgfabriken så bestämde jag mig för att göra något av tejp. Men vad? En luftpuppa givetvis!

Vad är då en luftpuppa? Jo det är något som Little people väver direkt ur luften i boken 1Q84 av Haruki Murakami. En av de bästa... tja fantasyböckerna... jag någonsin läst. Boken utspelar sig i ett parallelluniversum där allt nästan är som här, men med några få saker som skiljer våra världar åt. Bland annat "Little people". Boken är väldigt krypande och det vilar hela tiden något svårdefinierbart obehagligt i boken. Eller böckerna, det är en serie.

Ur luftpupporna kommer det saker. Och Little people är läskiga som fan. Det var den känslan jag ville förmedla med min tejpskulptur. Jag kan inte påstå att jag lyckades, men det här projektet går ut på att prova sig fram och utvecklas. Jag är nöjdare med idén än med utförandet. Men skit samma. Här är den: Luftpuppan.
Klicka på bilden för att se luftpuppan i all sin härlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar