Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

fredag 20 april 2012

Västtrafik- ledningen gör helt om och erkänner att kontrollanterna gjorde fel!!!

Efter skandalen med kontrollanterna som begick övergrepp mot en kvinna som hade betalat sin resa så ville ledningen på Västtrafik först inte erkänna att något fel hade begåtts.

Man hävdade att man följt sina ledord: "
Västtrafiks grundinställning är att alla resenärer ska behandlas med respekt. Vi ser därför sedan en tid tillbaka över vårt regelverk och uppdrag för biljettkontroller och vårt mål är att situationer av detta slag inte uppstår i framtiden.
"

Väldigt glädjande är dock att de nu gör helt om och har beslutat att kontrollanterna ska dels få lära sig hyfs och dels få en mindre hotfull uniform. Jag har fått ta del av en av de första skisserna på hur den kan komma att se ut:
Nya uniformen för västtrafiks kontrollanter. Klicka för större bild


4 kommentarer:

  1. Jag tyckte kontrollanterna betedde sig hur korrekt som helst, tjejen borde inte ha överreagerat som hon gjorde, det är inte att bara försöka smita i väg om man är misstänkt för brott så där.....jisses!!!!

    SvaraRadera
  2. Det kan man ju alltid tycka, Anonym. Själv tycker jag att de inte ska bryta mot lagen och ha sig. Dessutom undrar jag lite över deras människosyn om de tycker sig ha rätt att sätta sig på en människa för något så futtigt som att hon KANSKE hade tjuvåkt.

    SvaraRadera
  3. Dom överskred sina befogenheter, dem får inte bruka våld för att hålla kvar någon, det är det viktiga - inte hurvida kvinnan glömt stämpla och blev påmind vid synen av kontrollanterna eller om hon hade för avsikt att strunta i att stämpla om inga kontollanter syntes till.

    SvaraRadera