Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

tisdag 4 december 2012

Erövringen av rymden



I början av det 23 århundradet så upptäckte forskare något märkligt: sniglar började uppträda i grupper. de tycktes ha sociala strukturer och i vissa fall kunde man även tolka deras beteende som intelligent. Samtidigt började de växa. Detta intresserade forskarna och man upprättade mängder av forskningsprojekt för att förstå vad som hänt. Den galopperande evolutionen förbryllade forskarna. För sent insåg man att sniglarna blivit ett hot mot oss. De organiserade sig i strukturer vi inte kunde förstå och när övertagandet började så togs vi på sängen. Trots deras långsamhet så tog det bara tio år för människans överhöghet över Jorden att upphöra. Trots massiva saltbombmattor förlorade vi.

Nu lever vi under jorden, jagade som råttor av de långsamma men fullständigt obevekliga fienden. Det är flera månader sedan vi hade kontakt med andra grupper av människor. Är vi den sista spillran? Vår värld är förödd, allt är förstört. Sniglarna har börjat lämna jorden i sina groteska rymdskepp och trots att vi aldrig förstod hur deras sociala strukturer fungerade, så vet nu nu idag något: Vi lyckades aldrig erövra rymden, men det gjorde sniglarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar